Cudowne właściwości olejku rycynowego

preparaty do pielęgnacji włosów

Jamajski olej rycynowy – co to właściwie jest a także czym się różni od zwykłego oleju rycynowego, jaki zakupimy w każdej aptece? Czy jego właściwości są do tego stopnia korzystniejsze, że jest sens właśnie w niego lokować?

Olej rycynowy posiada mnóstwo zastosowań w pielęgnacji. W głównej mierze wykorzystywany jest do wzmacniania i kosmetyki włosów. Poza tym wielokrotnie jest także stosowany między innymi do twarzy oraz rzęs.

Co w takim razie wyróżnia jamajski olejek rycynowy i czemu kupić olejek Tropic Isle Living?

Przede wszystkim na korzyść jamajskiego olejku rycynowego przemawia metoda jego produkowania. Jest on mniej szkodliwy dla ciała oraz nie zatyka porów, co ma ogromne znaczenie przy pielęgnacji włosów a także cery. Po drugie jest to towar w pełni organiczny. Po trzecie nadaje się do każdego typu włosów.

Jak stosować czarny olej rycynowy na włosy?

W szczególności trzeba nie zapomnieć o regularności ze względu na fakt bez tego możemy nie wypracować zamierzonych efektów lub będziemy potrzebowali na to zdecydowanie więcej czasu. W necie można przeczytać mnóstwo pomysłów uzytkowania tego rodzaju produktów. Naszym zdaniem najlepsze jest używanie czarnego olejku rycynowego na włosy 2 razy w tygodniu na noc. Rano po wstaniu trzeba precyzyjnie usunąć substancję. Olejek należy nanieść zarówno na skórę głowy, jak również na same włosy.

Olejek rycynowy na rzęsy oraz brwi

Olejek ten wyśmienicie sprawdza się również w przypadku brwi i rzęs. W przypadku rzęs trzeba uważać by kosmetyk nie przedostał się do oczu! Na rzęsy produkt najlepiej nakładać oczyszczoną szczoteczką od tuszu. Uzywać dwa-trzy razy w tygodniu, aby po 2-3 tygodniach dostrzeć zadowalające rezultaty. Jeżeli chodzi o brwi to systematyczność użykowania jest zbliżona. Produkt najkorzystniej nałożyć patyczkiem do uszu i później dokładnie rozprowadzić niewielką szczoteczką. Rano zmyć.